Infoa ja ohjeita ripsienpidennysten ottajalle

Ripsienpidennykset ovat kätevä tapa helpottaa arkea ja stailata katseesta juuri sellainen kuin haluat. Ripsienpidennykset voivat olla näyttävät, luonnolliset tai jotain siltä väliltä, riippuen omista toiveistasi. Voit unohtaa silmien meikkaamisen ja näyttää huolitellulta 24/7.

Ripsienpidennyksiä on eri pituisia ja paksuisia, ja niitä löytyy kahta eri kaarevuutta. Lisäksi voit valita kahden tyyliltään hieman erilaisen vaihtoehdon eli klassisten ripsienpidennysten ja volyymiripsien väliltä. Omien ripsien kunto vaikuttaa siihen, millaisen lopputuloksen pidennyksillä pystyy saamaan aikaan. Ripsiteknikko näkee läheltä ripsiesi kunnon ja osaa suositella toiveesi huomioiden sinulle sopivan vaihtoehdon.

 

Huomioitavaa ennen toimenpidettä ja sen aikana:

  • Ripsienpidennysten laittoon on hyvä tulla ilman silmämeikkiä. Vaikka ripsienpidennysten laiton yhteydessä ripset puhdistetaan vielä kertaalleen, tämä takaa ripsien hygienisyyden ja pidennysten hyvän pysyvyyden.
  • Aikaa pidennysten laittoon on hyvä varata yli kaksi tuntia. Klassisten pidennysten laitto kestää noin kaksi tuntia ja volyymiripsien laitto noin kaksi tuntia 15 minuuttia.
  • Pidennysten laitto sujuu parhaiten, kun asiakas on toimenpiteen aikana mahdollisimman rentona ja liikkumatta. Erityisesti silmäluomet on hyvä pitää rennosti suljettuina ja välttää liiallista silmien kiinni puristamista.
  • Koska pidennysten laiton aikana maataan silmät kiinni pitkiä aikoja, on täysin luonnollista nukkua toimenpiteen aikana.

 

Huomioitavaa toimenpiteen jälkeen:

  • Ripsienpidennysten laiton jälkeen on vältettävä ripsien kastelemista vähintään yhden vuorokauden ajan.
  • Saunomista kannattaa välttää kahden vuorokauden ajan.
  • Pidennykset pysyvät parhaiten, kun ne pidetään puhtaina eli ripset puhdistetaan aamuin illoin runsaalla vedellä ja vältetään meikkiä silmien alueella.
  • Ripsiä kannattaa harjata ripsiharjalla pari kertaa päivässä. Tämä auttaa pitämään ripset järjestyksessä ja pidentää pidennysten pysyvyyttä.

 

Ripsienpidennysten huolto

Yleisin ripsienpidennysten huoltoväli on 3-4 viikkoa. Huoltovälin pituus riippuu siitä, kuinka hyvässä kunnossa haluat ripsesi pitää. Ripsen elinkaari on noin kolme kuukautta, mikä tarkoittaa sitä, että ripsiä tippuu koko ajan vähitellen pois ja uusia kasvaa tilalle. Pidennyksiä ei kiinnitetä kaikista lyhyimpiin ripsiin ollenkaan, eli noin kuukauden kuluttua ripsienpidennysten laittamisesta pidennyksiä on jäljellä noin puolet. Kannattaa muistaa, että ripset eivät tipu aina tasaisesti, vaan sitä mukaa, missä elinkaaren vaiheessa ne ovat. Vaikka huollattaisitkin ripsiäsi tasaisin väliajoin, pidennyksiä voi olla aina vähän eri määrä jäljellä.

Hyvin laitetut ja hyvin hoidetut ripsienpidennykset eivät vahingoita omia ripsiä ja niitä voi pitää vuodesta toiseen. Sinun tarvitsee vain valita hyvä ripsiteknikko ja pitää huolta ripsiesi puhtaudesta.

 

Liima-allergia

Aina on mahdollista, että olet ripsiliimalle allerginen tai allergisoidut sille ajan mittaan. Allergian oireet ilmenevät molemmissa silmissä ja ne ovat silmäluomen kutina, punoitus ja turpoaminen ripsirajasta. Yliherkkyyttä on mahdotonta ennustaa etukäteen. Minulla on ollut asiakkaita, jotka ovat kertoneet olevansa yliherkkiä monille aineille, mutta eivät ole saaneet ripsiliimasta minkäänlaisia oireita. Samaan aikaan minulla on ollut asiakkaita, jotka eivät ole millekään allergisia, mutta ovat herkistyneet ripsiliimalle. Allergian oireet häviävät, kun pidennykset poistetaan. Kun kerran ripsiliimalle on allergisoitunut, on todennäköistä, että sille allergisoituu myös uudestaan.

 

Kerli