Microblading

Microblading on suuren suosion saanut kulmien muotoilun menetelmä, jossa viedään pienistä neuloista koostuvalla terällä väripigmenttiä ihon pintakerroksiin. Microblading tehdään karvamenetelmällä, jolla saadaan hyvin luonnollisen näköinen lopputulos. Microblading sopii heille, jotka toivovat tiheämmän näköisiä kulmakarvoja tai haluavat parantaa kulmiensa muotoa. Toimenpide tehdään kahdessa osassa eli ensimmäisen pigmentointikerran jälkeen noin 1-2 kuukauden kuluttua toimenpide toistetaan. Ensimmäisen kerran jälkeen pigmenttiä saattaa lähteä ja kulmien muotoa voidaan haluta vielä viimeistellä, joten lopullinen tulos saadaan vasta vahvistuskerran jälkeen. Vahvistus kuuluu hintaan ja siihen kannattaa ehdottomasti tulla, vaikka olisit tyytyväinen kulmiin jo ensimmäisen pigmentointikerran jälkeen. Pigmentti pysyy iholla noin 1-2 vuotta riippuen ihosta ja elimistöstä. Tulosta voidaan ylläpitää vahvistamalla pigmentointia, kun väri alkaa haalistua.

 

Kulmien muodon ja värin valinta

Toimenpiteen alussa suunnitellaan tarkasti kulmien muoto ja päätetään väristä. Kulmien muodon määräytymiseen vaikuttavat asiakkaan toiveet, kulmien luontaiset lähtökohdat sekä tarkka mittaaminen ja mallintaminen. Vasta kun kulmien muoto on piirretty iholle ja asiakas on sen hyväksynyt, aloitetaan pigmentointi.

 

Ihon paraneminen ja värin muuttuminen toimenpiteen jälkeen

Heti Microbladingin jälkeen kulmien väri näyttää tummemmalta, kuin mikä se lopulta tulee olemaan. Tulos on kuitenkin jo heti ensimmäisen toimenpiteen jälkeen niin luonnollinen, että voit rauhassa liikkua ihmisten ilmoilla, eikä kukaan huomaa, että kulmillesi on juuri tehty jokin toimenpide. Iho paranee toimenpiteen jälkeen noin 7-10 päivässä, minkä aikana kulmiin tehtyjen viiltojen päälle muodostuu rupia, jotka lähtevät haavojen parannuttua itsestään pois. Jokainen reagoi Microbladingiin yksilöllisesti, mutta on yleistä, että väri vaalenee, sitä voi lähteä joiltakin alueilta kokonaan pois ja viillot kutistuvat. Tämä on täysin normaalia, eikä kulmien muuttumisesta ensimmäisten viikkojen aikana tarvitse huolestua. Lopullinen tulos nähdään, kun pigmentoinnin vahvistus 1-2 kuukauden kuluttua on tehty. Hyvällä kotihoidolla varmistetaan ihon nopea paraneminen ja värin pysyminen. Kotihoito-ohjeet sekä paranemista edesauttavan voiteen annan mukaan toimenpiteestä lähtiessä.

 

Kenelle Microblading ei sovi

Microbladingia en tee raskaana oleville tai imettäville äideille. Myös MRSA, syöpähoidot, veren kautta tarttuvat taudit, verenohennuslääkkeiden käyttö ja puuduteaineallergia ovat esteitä toimenpiteelle. Mikäli sinulla on sairaus ja/tai käytössäsi lääkitys, minkä vaikutuksesta Microbladingiin et ole varma, konsultoi lääkäriäsi. Käyttämäni pigmentit ovat hyvin siedettyjä, mutta aina on mahdollista, että joku voi olla niille allerginen.

 

Kipu

Microbladingissä ensimmäiset viillot tehdään ilman puudutusta, joten ne voivat tuntua epämukavilta tai jopa kivuliailta. Ensimmäisten viiltojen tekemiseen menee muutama minuutti. Jokaisen kipukynnys on erilainen ja sen vuoksi myös Microblading koetaan eri tavalla. Kuitenkin esimerkiksi tatuoinnin ottamiseen verrattuna Microblading koetaan hellävaraisempana. Esimmäisten viiltojen jälkeen ihoon levitetään puuduteainetta, minkä jälkeen toimenpide ei aiheuta kipua.

 

Huomioitavaa ennen Microbladingiin tuloa

Tärkeintä ennen Microbladingiin tuloa on ottaa hyvin selvää toimenpiteestä. Kun tiedät, mikä Microblading on, mitä kaikkea siihen kuuluu ja mitä riskejä siihen liittyy, sujuu kaikki helpoiten.

Varaa Microbladingiin aikaa kaksi ja puoli tuntia ja saavu toimenpiteeseen ilman meikkiä tai kevyellä meikillä. Kulmat on hyvä jättää toimenpidepäivänä kokonaan meikkaamatta. Vältä kahvin ja muiden kofeiinipitoisten juomien nauttimista ennen toimenpidettä, mieluiten 12 tunnin ajan. Muuta vältettävää 24 tuntia ennen toimenpidettä ovat verenluovutus, alkoholi, kalaöljy, kipulääkkeet ja lääkkeet, joiden sivuvaikutuksista et ole varma. Toimenpide onnistuu parhaiten, kun iho on terveessä kunnossa; se ei ole palanut auringossa tai solariumissa eikä sinulle ei ole tehty kulmien alueelle viimeisen parin viikon sisällä vahvoja toimenpiteitä (kemialliset kasvohoidot, kuorinnat, vahaukset, pistokset yms).

 

Huomioitavaa Microbladingin jälkeen

Kannattaa varautua siihen, että toimenpiteen jälkeen kulmien alueen iho voi punoittaa ja kutista. Ensimmäisen viikon aikana kulmiin koskemista tulee välttää eikä niihin saa laittaa muita aineita, kuin niille tarkoitettua voidetta. Vähintään viikon ajan toimenpiteen jälkeen on suositeltavaa välttää solariumia, auringonottoa, hikoilua, kloorivettä ja voimakasvaikutteisia kasvovoiteita. Verenluovutus on kiellettyä puolen vuoden tai veripalvelun henkilökunnan neuvoman ajan verran. Mikäli suunnittelet pian Microbladingin jälkeen kulmien alueelle jotakin toimenpidettä, kannattaa odottaa, kunnes kulmien iho on täysin parantunut ja kertoa toimenpiteen tekijälle, että sinulle on tehty Microblading.

 

Microbladingin hinta on 330 € ja siihen sisältyy kaksi pigmentointikertaa ja kulmien paranemista edesauttava voide.