Kuinka ylläpidät ripsienpidennyksesi hyväkuntoisena

Ripsienpidennykset ovat loistavat sen takia, että ne helpottavat arkea. Monet ripsienpidennysten käyttäjät ovat luopuneet meikkaamisesta kokonaan, koska pitkät ja tuuheat ripset ovat niin näyttävät, että meikkiä ei enää tarvitse käyttää näyttääkseen huolitellulta. Ripsienpidennykset eivät oikeastaan vaadi muuta, kuin niiden huoltamisen suunnilleen kolmen viikon välein. Omien ripsien luonnollinen elinkaari on kokonaisuudessaan noin kolme kuukautta, minkä jälkeen ripsi tippuu pois ja uusi kasvaa tilalle. Ripsienpidennykset kiinnitetään vain vahvimpiin ripsiin, jotka ovat jo täysikasvuisia. Tämän vuoksi ripsienpidennykset alkavat parin viikon kuluttua laittamisesta hiljalleen tippua omien ripsien mukana pois. Ripsienpidennysten luonnollista tippumista ei siis voi estää, mutta siihen, että pidennykset eivät irtoaisi omista ripsistä ja ripset näyttäisivät kauniilta ja raikkailta, pystyy vaikuttamaan. Se vaatii vain muutamien tärkeiden seikkojen muistamisen.

Ensinnäkin parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi olisi hyvä tulla pidennysten laittoon silmät valmiiksi puhdistettuina. Liima tarttuu parhaiten puhtaisiin ripsiin, minkä ansiosta pidennykset pysyvät ripsissä tiukasti kauemmin kiinni. Toiseksi olisi tärkeää muistaa olla kastelematta silmiä vuorokauteen pidennysten laittamisesta, jotta liima ehtii kuivua kunnolla. Ripsienpidennysten pysyvyyttä heikentää saunominen, silmien hankaaminen sekä silmien meikkaaminen. Meikeissä on usein öljyä, mikä heikentää ripsiliiman tehoa. Mikäli meikkaat silmiä, on hyvä varmistaa, että meikki ei sisällä öljyä. Myös erilaiset shampoot ja ihonhoitotuotteet, kuten voiteet ja puhdistusaineet, sisältävät usein öljyä. Olisi hyvä välttää tällaisten aineiden liiallista kosketuksiin joutumista ripsienpidennysten kanssa. Silmien puhdistuksessa on tärkeää muistaa käyttää vain sormia, sillä vanulapuista voi tarttua haituvia ripsienpidennyksiin, mikä tuntuu epämukavalta. Ripsiä olisi hyvä myös harjata pari kertaa päivässä, jotta ne pysyisivät siististi järjestyksessä. Kun muistaa nämä yksinkertaiset ohjeet pystyy maksimoimaan ripsienpidennysten pysyvyyden.

Ja eikun nauttimaan upeista ripsistä!

Kerli